Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Micile Vedete și SIGUREC te învață cum să reciclezi deșeurile

10.07.2015 | Sursa : Micile Vedete

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” împreună cu grupul de reciclare Green Group au încheiat proiectul pilot Caravana Micile Vedete - SIGUREC, constând în proiecții de film și sesiuni pe teme ecologice în 12 școli din București. Astfel, peste 3500 de copii au vizionat filmul educativ pentru copii “Aurora. Doctorul pădurii”, ai căror protagoniști sunt chiar elevii cursanți ai Școlii de Film și Televizune pentru Copii „Micile Vedete”. Copiii au luat parte la o serie de sesiuni interactive despre reciclare și colectarea selectivă a deșeurilor, susținute de specialista grupului de reciclare Green Group, Georgiana Bădălică.

Plecând de la ideea că modelele cele mai potrivite care să îi ghideze pe copii sunt chiar alți copii, Școala de Film și Televiziune „Micile Vedete” a realizat filmul “Aurora. Doctorul pădurii”, a cărui protagonistă este o fetiță ce iubește pădurea și face tot posibilul pentru a o salva de efectele devastatoare ale gunoaielor aruncate la întâmplare. Ea reușește să mobilizeze și alți copii și le oferă o lecție valoaroasă despre implicare și responsabilitate.

În timpul sesiunilor, copiii au aflat de la Georgiana Bădălică, specialistă Green Group, cum trebuie să sorteze corect deșeurile, ce se întâmplă într-o fabrică de reciclare și în ce se transformă deșeurile după procesarea lor în fabrici. De asemenea, copiii au făcut cunoștință cu SIGUREC, stația inteligentă ce preia peste 10 tipuri de deșeuri reciclabile generate în gospodării și care oferă garanția că deșeurile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România

 

Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamentalunic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

La 5 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj. Dovada seriozității și calității acestui proiect este dată și de selecționarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010 a filmelor  realizate de Școala Micile Vedete, „Mașina de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară”.

 

Despre Green Group

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deșeurilor din România, ce cuprinde companiile GreenTech SA - reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibra sintetică poliesterică și banda din PET 100 la sută reciclat, GreenWEEE International SA- tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice, GreenLamp Reciclare SA – tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass Recycling – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est, precum și Total Waste Management, furnizor integrat de managementul deșeurilor.

 

Despre SIGUREC

SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare selectivă ce există la ora actuală în România, având integrat un sistem automatizat de preluare a deșeurilor și un software inteligent ce înregistrează fiecare deșeu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, având garanția că toate ajung direct în fabricile de reciclare din România. SIGUREC este un proiect al Green Group realizat în baza unui Acord Voluntar împreuna cu Ministerul Mediului, Asociația Marilor Retaileri și Reciclatori importanți precum Romcarbon și Ecopaper Zărnești. 

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy