Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

De-a arhitectura la Swimathonul Bucuresti 2015

09.07.2015 | Sursa :

Pe 4 iulie 2015, De-a arhitectura a participat pentru a doua oară la Swimathonul Bucuresti cu trei echipe de înotatori care au obţinut rezultate remarcabile, şi la înot dar şi la strângerea de fonduri.

Peste 230 de înotători şi peste 1000 de spectatori s-au strâns sâmbătă, 4 iulie, la bazinul acoperit „Tolea Grințescu”, Club Sportiv Dinamo, să susţină 16 proiecte din comunitatea bucureşteană și 48 de echipe de înotători. Mai mult de 950 de donatori generoşi au strâns împreună peste 168.000 lei, dintre care 26.000 de lei au fost strânşi la fața locului. Swimathon București este la a treia ediție și este organizat de Fundația Comunitară București.

Trei echipe de înotători, formate în mare parte din arhitecţi, au susţinut proiectul „de-a arhitectura în oraşul meu”, înotând sâmbătă la sfârşitul unei campanii de strângere de fonduri care a durat aproape o lună. Fondurile promise de donatori sunt de peste 11.000 de lei, adică aproximativ jumătate din bugetul necesar tipăririi şi distribuţiei caietului elevului în cele 120 de clase înscrise pentru anul şcolar 2015-2016. Echipele ARHimede i (locul I in seria sa cu 58 de lungimi de bazin), ARHimede ii şi NOD makerspace au fost formate din arhitecţi sau ne-arhitecţi, unii dintre ei arhitecţi voluntari care predau arhitectură copiilor de clasele a III-a şi a IV-a, unii dintre ei prieteni noi: Adrian Soare, Claudia Bingol, Claudiu Furnea, Andrei Ciocan, Alex Axinte, Monica Sabau, Lucian Calugarescu, Christian Beros, Mihaela Stan, Ovidiu Niculica, Alexandra Cosma, Tamina Lolev, Maria Pantir, Andrea Bratu, Alexandru Mexi. Tuturor le suntem în egală măsură recunoscători!  

Susţinându-i pe înotătorii noştri, din tribune, au fost şi două echipe numeroase reprezentând Sinat România şi Hansen, două companii care ni s-au alăturat în efortul de strândgere de fonduri şi care s-au angajat să dubleze sumele atrase de înotătorii Adrian Soare (pentru SYAA) şi Mihaela Stan (pentru Hansen).

Diana Blinda, Managing Partner Hansen Office Design, ne împărtăşeşte revelaţia pe care a avut-o invitată fiind la o oră “de-a arhitectura în oraşul meu”, ceea ce a avut greutate în decizia de a ne susţine la Swimathon: “Cum se intampla de-a adevaratelea lecţiile de-a arhitectura, am descoperit în primavara cu arh. Loredana Brumă, când m-a invitat la ora ei de arhitectură să vorbim copiilor de la clasa a IV-a A din Liceul Cervantes despre design şi ergonomie. Ne-am jucat împreună, am testat scaune, am creat personaje în funcţie de design, am imaginat situaţii dintre cele mai diverse. Am descoperit că şcoala în România poate fi distractivă, că arhitectura nu e doar pentru cei mari şi de ce designul nu trebuie să fie un subiect “non-şcolar. Cel mai important, am învăţat de ce arhitectura este importantă dincolo de mediul profesional şi cum putem cultiva seminţe creative pentru generaţiile viitoare.”

Siniat România, producător și furnizor de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, s-a alăturat inițiativei “Noi aducem arhitectura în școli": "Formarea copiilor începând cu o vârstă fragedă este foarte importantă pentru procesul lor de dezvoltare. Spiritul civic trebuie inspirat, iar modul creativ prin care cei de la “De-a Arhitectura” fac acest lucru dă cu adevărat rezultate. Am ales să susținem acest proiect datorită valorilor comune pe care le avem, din punctul de vedere al creativității și al sustenabilității. Acest proiect nu dezvoltă doar valorile personale, ci și ajută la exersarea creativității, curiozității, a abilităților de comunicare și lucrul în echipă", a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager Siniat România.

Le mulţumim tuturor celor implicaţi în efortul Swimathon Bucureşti 2015 (înotătorii voluntari, prietenii donatori, galeria) – pentru că “de-a arhitectura în oraşul meu” devine astfel proiectul comun al unei comunităţi din ce în ce mai mari, care vrea să se asigure că oraşele de mâine sunt pe mâini bune!

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy