Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Copiii care ne fac mândri că suntem români

03.12.2014 | Sursa : Micile Vedete

Joacă rol după rol, filmează reclamă după reclamă, cuceresc festival după festival, țară după țară și, cel mai important, sunt ai noștri. Sunt copii actori români cu vârste între 6 și 12 ani. Susținuti de talent, de o rezistență de fier la lungile ore de filmare în condiții meteo uneori deloc prietenoase și după o muncă asiduă de sute de ore, absolvenții Școlii de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete lansează joi, 4 decembrie, cele mai recente două filme de scurt metraj pentru copii: Școala de detectivi” și “Aurora. Doctorul Pădurii”.

În cei 4 ani de la înființare, Școala Micile Vedete a participat cu 4 filme la cel mai prestigios festival de film din lume, Festivalul de Film de la Cannes. Anul acesta, în luna mai, „Aventurile Micilor Vedete în parc“, un film cu temă ecologică și “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, un film despre cinste și corectitudine, au fost capetele de afiș. Tocmai de aceea, așteptările de la filmele a căror lansare are loc joi sunt foarte mari.

În luna iunie a acestui an au avut loc filmările la un nou scurt metraj de ficțiune pentru copii. Este al doilea episod dintr-o nouă serie de filme dedicate celor mici, în care personajele principale sunt Detectivul Andrei si Detectivel - ajutorul de detectiv. Dacă în primul episod intitulat „Mașina de făcut teme”, cei doi eroi și-au descoperit talentul de detectiv rezolvând misterul dispariției ingenioasei mașinării, acum este cazul să se instruiască. Este nevoie să fii un tip educat pentru a atinge succesul. Așadar, Andrei, protagonistul peliculei, primește un bilet misterios prin care este invitat să ia parte la cursurile Extraordinarei Școli de Detectivi, din Detectivești. Însă odată ajuns acolo constată că nimic nu este ceea ce pare a fi. Filmul este regizat de Ariana Pendiuc.

Filmul „Aurora. Doctorul Pădurii” abordează o temă ecologică, propunându-și să încurajeze un comportament prietenos cu mediul înconjurător în rândul copiilor. Totodată este un instrument foarte util de educație nonformală pentru cei mici, în domeniul reciclării deșeurilor. Regizoarea filmului, Ema Pendiuc,  o aduce în prim plan pe Aurora, interpretata de Roberta Mitache, o fetiță care iubește nespus pădurea și care are o relație foarte specială cu ea. Aflată la un picnic cu părinții, protagonista constată cu indignare că, din cauza poluării, Pădurea a ajuns de nerecunoscut. Ba mai mult, s-a îmbolnăvit. Așadar, fetița ia inițiativa curajoasă de a o curăța de pet-uri, angrenându-i și pe alți copii de vârsta ei în această misiune nobilă. Dar oare va reuși în timp util? Și cine este misterioasa voce care îi dă sfaturi?

Premiera celor două filme se va desfășura în mod tradițional la Cinematograful Movieplex, din Plaza România, în fața a sute de invitați. Micile Vedete vor păși din nou încrezătoare pe Covorul Roșu, la finalul serii se vor bucura de petrecerea specială pentru copii și vor primi diplome și premii, prin implicarea partenerilor școlii: partenerii educaționaliPrimăria Sectorului 1 și Primăria Sectorului 6, partenerii gold – RoStar, Ecologic3R, partenerii strategici - cinematograful Movieplex, Plaza România, Univer, Castel Film, Rommac, LamonzaTymbark, Giusto, Green Group, partenerii – Top Production, Doi Frați, Solaris, First Copy, Vel Pitar, Aquila, Zewa, SCA, Bucovina, Pigna, Aroma, Ana Party, Yourway Life and Career Counceling, Grădinița și Școala Rosemary, Restaurantul Sytago, și partenerii media -  revista Bebelu, România LiberăRing, Ziarul Oval, Observator Cultural, Radio3net Florian Pitiș, Itsy Bitsy, eva.ro, Literatura copii, Cursuri pentru Copii, Qbebe, lucky-bebe.ro, gokid.ro, Știri pentru copii, b24kids, 121.ro, urbankid.ro, cursuripentrucopii.ro, suntmamica.ro, Cinefan, gradinite.com .

*****
Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție. La 4 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 19 filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj.

Inițiatoarele acestui proiect, surorile Ariana Pendiuc și Ema Pendiuc – regizor și, respectiv, producător al filmelor „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descoperă secretul magneților” „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară” și „Magda”, selecționate la Festivalul de Film de la Cannes, în 2014, 2012, 2011 și 2010, au dus numele României peste hotare, filmul românesc pentru copii câștigând astfel un loc binemeritat în industria filmului pentru copii la nivel internațional.

Persoană de contact:
Rus Delia
PR&Events Manager
Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete
telefon mb: 0723.230.401
e-mail: pr@micilevedete.ro
www.micilevedete.ro

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy