Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

CURSURI PENTRU PARINTI CU ILEANA VASILESCU

Waldorf-educaţie este materializarea convingerii că fiecare din noi poate să fie schimbarea ce şi-o doreşte în lume şi că importantă este statornicia deciziei luate, drumul cu greutăţile lui, satisfacţiile venind din efortul depus, din dăruire, din încrederea în idealul propus şi nu neapărat din rezultatele imediate…

Privind în jurconştient, nu poţi să nu te întrebi de ce atâtea lucruri nu funcţionează sau merg prost. Şi tot privind şi analizând ajungi la cauze, multe cauze…Una dintre ele…educaţia.

O mulţime de abilităţi de comunicare şi relaţionare interumană, atitudinea faţă de viaţă se dobândesc printr-o educaţie sănătoasă. Dar educaţia este pasată de şcoală către părinţi, de aceştia înapoi către şcoală. Între cele două, copilul creşte la voia întâmplării. Prin educaţie se modelează de fapt viitorul individului, omenirii, lumii. După şcoală, la omul matur, ar trebui să funcţioneze şcolirea ca părinte, autoeducaţia…informarea continuă.

Câţi ne punem această problemă?

Site-ul şi revista Waldorf-educaţie se adresează în primul rând părinţilor, bunicilor, dascălilor şi educatorilor, tuturor celor interesaţi de dimensiunea spirituală a educaţiei şi îşi propune promovarea educaţiei sănătoase şi informarea corectă privind pedagogia waldorf.

Deviza noastră:Educarea copilului este un drum spre noi înşine.

Nu visele, eforturile materiale şi teoriile noastre îl educă pe copil, ci strădania de a fi un părinte/educator mai bun, mai informat, responsabil.

 

Misiunea noastră: Să informăm, să prilejuim experienţe, să sprijinim părintele/educatorul în conştientizarea responsabilităţilor, în găsirea soluţiilor personalizate.

Valorile noastre: Spiritualitate, Adevăr, Frumos şi Bine în Educaţie.

Sunt mamă a trei copii, astăzi oameni în toată firea, realizaţi, cu care mă mândresc.

Iubindu-mi copii m-am străduit să fiu o mamă bună. Cu vremea am conştientizat greşelile pe care le-au făcut părinţii mei cu mine, sistemul de învăţământ, dar şi pe cele pe care le-am făcut eu însămi cu copiii mei.

Orice părinte mai face şi greşeli dar dacă atmosfera din cămin este bună ele nu se transformă în pietre de moară la picioarele omului tânăr, abia plecat în viaţă.

Sunt însă şi greşeli cu urmări dramatice imediate şi karmice.

A-ţi iubi copilul cu adevărat înseamnă a-l educa în mod sănătos astfel încât el să devină Om adevărat, motivat, liber, conştient, echilibrat, creativ.

Precizare:

Am ales numele site-ului plecând de la cele mai folosite cuvinte cu care se caută informaţiile despre educaţie sănătoasă şi dimensiunea ei spirituală.

Adresă:
http://waldorf-educatie.ro/lista-conferintelor-sustinute-de-ileana-vasilescu/
Cale acces:
de la propriul birou
Program de lucru:
Conferintele susţinute de Ileana Vasilescu se fac ONLINE, deci tu decizi cand, cum in spatiul si caldura oferita de propriul camin. PENTRU PARINTI ACTUALI ŞI VIITORI PRIVIND EDUCAŢIA SĂNĂTOASĂ ŞI CONŞTIENTIZAREA RESPONSABILITĂŢILOR PĂRINTEŞTI
Telefon:
0770318264
Comentarii:
în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy