Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Grup de sprijin şi dezvoltare personală pentru mame aflate la început de drum (primii doi ani)

judetul : Bucuresti
parinti;  

Pravalia Parintilor

Adresă:
Str. Theodor Sperantia nr. 108. bl. S22, Sc. 2, Parter, ap. 2, interfon 2 Bucuresti (zona Piata Muncii, punct de reper Loka Lounge, intrarea in bloc se face de pe Str. Arenei!)
Cale acces:
metrou Piata Muncii, autobuz 104
Date contact:
0724883108, e-mail, website
Categorie
Cursuri părinţi » Cursuri părinţi

După ce o femeie dă naştere, se găseşte faţă în faţă cu variate provocări. Uneori acestea sunt depăşite cu uşurinţă, alteori însă, în funcţie de contextul familial, de propria structură de personalitate, de diferenţele constatate între ceea ce ea şi-a imaginat pe perioada sarcinii şi ceea ce se întâmplă în realitate, gestionarea acestor provocări devine anevoioasă. Pot apărea diverse frici, stări de anxietate, tristeţe, furie, dezamăgire, vinovăţie, remuşcări, sentimentul de eşec în rolul de mamă, neputinţă, dificultatea de a se opune unor reacţii pe care nu şi le-a dorit să le aibă vreodată faţă de copil şi multe altele.

 

Multe dintre aceste stări (tristeţea, iritabilitatea, teama, vinovăţia etc.) sunt fireşti în prima lună de viaţă a bebeluşului. Dacă ele însă persistă, este bine ca mama să nu ignore aceste semnale şi să caute sprijin profesionist la un psiholog/psihoterapeut pentru a evita confruntarea cu depresia postnatală ce se poate instala insidios şi poate umbri relaţia cu copilul şi cu familia timp îndelungat.

Pe măsură ce copilul creşte şi devine din ce în ce mai autonom, apar alte şi alte noi provocări.

Grupul de sprijin şi dezvoltare personală îşi doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor mamelor care se confruntă cu dificultăţi emoţionale şi relaţionale (cu copilul, cu partenerul, cu familia extinsă) în primii ani de viaţă ai copilului. Nu ignorăm nici pe departe rolul egal al tatălui în creşterea copilului şi trăirile acestuia de multe ori similare cu cele ale mamei, însă acest grup se adresează cu deosebire mamelor. Ne întâlnim pentru a discuta despre toate aceste trăiri şi situaţii de impas şi pentru a găsi soluţii şi resurse de a le accepta/depăşi/confrunta, după caz.

Este de dorit participarea cu o frecvenţă constantă la grup. Se confirmă participarea pentru fiecare întâlnire în parte. La întâlniri pot participa şi bebeluşii până într-un an.

Număr maxim de participanţi: 10

Durată: 2 ore

Frecvenţă: săptămânală

Program: în fiecare marţi, de la ora 9:15

Data incepere: 20.09.2016

Înscrieri: 0724883108 sau contact@pravaliaparintilor.ro

Psihoterapeut Claudia Necula

Preţ şedinţă: 50 lei

Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy