Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Curs de Autocunoastere, Motivare si Relationare

judetul : Prahova
peste 12 ani;  

Centrul Educational CURSURI COPII PLOIESTI

Adresă:
Strada Orhideelor Nr. 8, Etaj I
Cale acces:
tramvaiul 102, autobuzele 35, 35B, 2
Date contact:
0736997294, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Dezvoltare personală

Cu ce îi ajuta pe copii un curs de dezvoltare personală? Este întrebarea care stă la baza conceptului programelor noastre.

În primul rând, marele avantaj al cursurilor de dezvoltare personală este acela că apelează la metode alternative de învăţare, nonformale, informale şi experimentale.

În al doilea rând, relaţia care se stabileşte între participanţi este una de colaborare, şi nu una de competiţie. Programele noaste vin să completeze programele şcolare şi să adauge abilităţi suplimentare care să sprijine copiii în atingerea succesului personal, social şi profesional. Ele se adresează copiilor interesaţi de dezvoltarea abilităţilor de a comunica, deprinderea atitudinii, comportamentului şi limbajului potrivit vârstei lor şi părinţilor interesaţi să optimizeze toate resursele copilului pentru o dezvoltare armonioasă.

La ce ne ajuta experientele de dezvoltare personala:

In a dobandi noi deprinderi. Avantajul acestor experiente este ca ele ne ajuta sa constientizam, acceptam si experimentam noi abilitati, aptitudini si valori. Pe acestea le putem integra ulterior in comportamentul de zi cu zi din orice dimensiune a vietii noastre: atat personal cat si profesional.

In a constientiza directiile potrivite de dezvoltare personala. Un training tine de regula de la cateva ore, la cateva zile. Este aproape imposibil sa spunem ca plecam de la un training cu un comportament nou deja asumat. De aceea, munca adevarata vine dupa training. Acesta este unul dintre motivele pentru care trainerul ne ajuta sa ne dezvoltam si propriile mecanisme de a constientiza nevoile de dezvoltare personala.

In a identifica nevoia de invatare continua. Noi, ca indivizi, suntem intr-un continuu proces de schimbare. Intr-o lume in care tehnologia se schimba de la o zi la alta si unde avem acces la aproape orice informatie si tara din lume, suntem obligati sa ne adaptam cu rapididate la orice schimbare.

Pentru a face asta, un training de dezvoltare personala, pe langa tema abordata, ne insufla si aceast obicei de a invata continuu si din orice.

Un training de dezvoltare personala ne poate ajuta din multe puncte de vedere. Pe langa training-ul efectiv, insa, un rol foarte important il jucam si noi. Si acest rol este important in trei momente: inainte, in timpul si dupa training. In fiecare dintre aceste etape noi trebuie sa fim atenti la noi insine. Trebuie sa constientizam propriile nevoi si sa ne mobilizam intreaga atentie si energie catre a invata ceva si a deveni mai buni.

Astfel, experienta de training de dezvoltare personala ne poate oferi lucrurile de mai sus, si multe altele. Depinde de fiecare dintre noi.

Daca prezentul este suma tuturor actiunilor noastre din trecut, viitorul reprezinta suma actiunilor noastre din prezent!

SCOPUL CURSULUI

In cadrul cursului de dezvoltare personala se urmareste dezvoltarea capacitatilor de autocunoastere, de autocontrol, identificarea calitatilor si defectelor proprii si acceptarea acestora, dezvoltarea abilitatilor de relationare si comunicare eficienta, de motivatie si deprinderea atitudinii, comportamentului si limbajului potrivit pentru varsta copiilor, cu scopul de a dezvolta o personalitate cat mai frumoasa.

TEMATICA SI ACTIVITATI

Modulul I – Autocunoaşterea

Obiective:

 • Să îşi dezvolte capacitatea de autocontrol şi concentrare
 • Să îşi dezvolte încrederea în sine prin cunoaşterea resurselor personale
 • Să devină mai responsabili
 • Să cultive o atitudine de învingător, dar să şi accepte o înfrângere
 • Să îşi contruiască stima de sine, încrederea şi perseverenţa

Modulul al II-lea – Motivaţia

Obiective:

 • Să persevereze şi să se automotiveze
 • Să ia decizii într-un timp scurt
 • Să îşi dezvolte disponibilitatea de a învăţa de la alţii
 • Să deblocheze şi să depăşească propriile limitări
 • Să identifice motivaţiile personale, dar şi dificultăţile
 • Să se centreze pe solutii
 • Să  găsească alternative

Modulul al III-lea – Relaţionarea

Obiective:

 • Să exerseze folosirea abilităţilor empatice, sociale şi emoţionale devenind mai deschişi pentru ajutorarea altora
 • Să activeze resursele creative
 • Să dezvolte relaţii de coeziune şi dinamică de grup
 • Spirit de initiativa
 • Să înveţe să comunice şi să relaţioneze mai bine cu persoanele din jur
 • Să înveţe cum să transmită informaţii despre nevoile şi dorintele lor
 • Să conştientizeze consecinţele propriului comportament asupra celorlalţi şi efectele acestuia pe termen lung.

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 13 ani, interesati de dezvoltarea abilitatilor de a comunica,  deprinderea atitudinii, comportamentului si limbajului potrivit varstei lor, parintilor interesati sa  optimizeze toate resursele copilului pentru o dezvoltare armonioasa.

Scopul acestor cursuri este totodata si imbogatirea portofoliului educational al copiior prin activitati educative extrascolare si ocuparea intr-un mod cat mai util a timpului liber al copiilor.

II POŢI OFERI COPILULUI TĂU …

 • şansa să descopere lucruri noi despre propria persoană, despre capacităţile şi sentimentele sale;
 • posibilitatea de a se relaxa, relaţiona, învăţa împreună cu trainerii nostri;
 • instrumente reale cu care işi poate clădi succesul in viata;
 • un mediu securizant în care câstigă noi prieteni şi foarte multă bună dispoziţie.

METODE DE LUCRU UTILIZATE

Sesiuni de instruire pe tematica de mai sus prin metode alternative, multe jocuri si exercitii practice, jocuri de rol, teste si discutii pe temele de mai sus, prezentari si filmulete motivationale, toate acestea realizate cu multa interactivitate. Se acorda accesul la bibliografie si materiale suport.

OBSERVATII:

 • Perioada de desfasurare a cursului se va stabili in functie de numarul de copii inscrisi (minim 7, maxim 12 participanti)
 • Nu lucram cu copii obligati de parinti sa participe! Pentru ca programele noastre sa-si atinga scopul propus, in activitatile desfasurate de trainerii nostri este necesara implicarea activa a fiecarui participant.
 • Programele noastre nu sunt adresate copiilor cu nevoi speciale.

Va asteptam cu drag!

Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy