Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Curs de actorie Imaginario

judetul : Bucuresti
3 - 6 ani;   6 - 12 ani;   peste 12 ani;  

Compania de teatru IMAGINARIO

Adresă:
Str Precupetii Vechi 30 (intersectia cu Ardeleni)
Cale acces:
tramvaiele 1, 16,21, trolee 86, 79, 66, autobuze 133,, 135 metrou Obor
Date contact:
0727059590, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Dezvoltare personală, Actorie

Modulul al doilea va demara pe 18 ianuarie 2020 și se va încheia pe 18 mai 2020, cuprinzând 14 ședințe săptămânale.

Am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor, ba pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia cu lumină”, ”Magazinul cu jucării”, ”Jurnalul lui Adam și al Evei”), ba de năstrușnicii (”Habarnam și bagheta magică”, ”Pippi Șosețica”, ”Trei fapte bune la rând”, ”Iar am necazuri, copii!”, ”Bomboana educativă”, ”La drum, Apolodor”, ”Mai departe de hârțoagă”, ”Ludice”, ”Țara celor o mie și una de mendre”, ”Cutia cu vise”, ”Ziua când a fugit Somnul”...), ba muiate în energia poveștilor nemuritoare (”O poveste cu scufiță”, ”Cine-i mai frumoasă?”, ”Motanul încălțat”, ”Dumbrava minunată”, ”Fetița care s-a jucat cu foarfeca în cartea cu povești”, ”Iedul cu trei capre”, ”Prințesa și porcarul”, ”Fata moșului cea cu minte”). Tot așa a crescut și dragul copiilor pentru lumea cărților. Căpătând o anume profunzime în explorarea personajului, numai bine se așază ea și-n viața personală, că doar nu se poate abține. Înfăptuind o lucrare colectivă, Imaginario s-a arătat ca minunat prilej de socializare. Fără mare efort, copiii învață să -și asume responsabilități, să tolereze, să dăruiască, să își găsească vocea, să-și exprime emoțiile. Învață că în artă nu se trișează, că nu poți convinge publicul decât fiind sincer cu tine. Iar plăcerea de a crea, de a  imagina ne țin suflul proaspăt, departe de pericolul de a ne transforma în automate cu zâmbet de porțelan sau în vânători de succes.


când eram mici mititei

 

 

Întâlnirile sunt săptămânale și durează 1h30min (o oră pentru 4-6 ani) plus - opțional și gratuit- timpul  pentru joacă - dixit, scrabble, ubongo, alias etc.


O ședință de actorie va cuprinde lucru pe text, improvizație, jocuri și exerciții de creativitate, concentrare, atenție, dezinhibare și adaptare la lucrul în echipă. 


Programul arată astfel: 


joi                 17,30 - 19, 00  (+30min joacă)          7- 9 ani    completă

vineri          18,30 - 20.00 (+30 min joacă)        10-14 ani  completă

sâmbătă     10, 15 - 11,15 (+15 min joacă)              4-5 ani   completă

                       11,30 - 13,0o (+30 min joacă)         10-11 ani    completă

                       13,3o - 15,00  (+ 30 min  joacă)      10-11 ani  

                       15,3o - 16,3o   (+15 min joacă)           5-6 ani    completă

duminică   1o,30 - 12,oo  (+ 30 min joacă)      10-13 ani 

                       12,3o - 14,o0   (+30 min joacă)      13-18 ani   

                       14,30- 16,o0  (+30 min joacă)          7-10 ani   completă

                       16,30- 18,00 (+ 30 min joacă)        9 - 12 ani   

luni              16, 3o  - 18,oo (+30 min joacă)        7- 10 ani    Plata (630 lei) se face în trei rate egale de 210 de lei. Frații  vor achita 525  de lei în  trei rate egale de 175 de lei/copil. 


 


Spectacolul de final de modul va fi, după cum v-am obișnuit, la Teatrul de Artă București. Așteptăm înscrieri la 0727 059 590 sau pe mail ligia_tonita@yahoo.com.Adresa : Strada Precupeții Vechi 30 (la intersectia cu str Ardeleni)Mulțumesc cu drag părinților pentru testimonialul scris cu inimă caldă și pentru încrederea acordată:) :


* ”Ce a însemnat pentru noi cursul de actorie? Emoții, prieteni noi, joacă, magie și...multă bucurie. Am învățat că să ai emoții e un lucru bun și că atunci când emoțiile sunt prea mari, putem să le ascundem în personaj. Cum? Eu nu știu, dar ele au aflat și asta e important. Și încă ceva: fetele au spus că Ligia e ca ”un personaj de poveste” care înțelege totul. Așa că mergem înainte” Mama de Maia și Sara

* ”Imaginario ăsta al tău a făcut minuni pe sufletele copiilor, învățându-i jocul, bucuria, prietenia, încrederea, emoția reprezentației. Ce să mai zic, i-a făcut să-și simtă sufletele dansând și cântând. Pentru la anul venim de pe acum cu amenințarea că ”nu scăpați de noi”! Cu toată dragostea și mult duios respect vă îmbrățișez, Mama de Alexandra.

*”Pe Ligia am cunoscut-o cu ceva vreme în urmă,la recomandarea unei prietene - mămică de doi feți frumoși. Se cădea ca și Cosânzeana noastră să ajungă acolo...la copii, la umbre, la păpuși, la replici, la dans, la stat pe canapea, la stat față în față, cu ei, cu sine, cu ea, făcătoarea de curs de teatru și nu oricum și oricare, ci Imaginario! De atunci, e simplu, când participăm, când recomandăm cursul. Sunt ani deja și tot repet că ea și teatrul ei, Ligia și Imaginario, știu să facă din aripile Ilenei Cosânzenei noastre, zbor! Mulțumim” Mama de Ileana

* ”Fetița mea, Teodora, a făcut cunoștință cu Imaginario (pe atunci Momo) în aprilie 2012. De atunci, Teodora este una dintre mai micii prieteni ai Ligiei: cu Ligia a râs, a învățat, a prins culori de curcubeu și... a crescut. Aici a întâlnit prieteni de toate vârstele, a aflat despre Apolodor și prietenii lui, despre Momo și Casiopeea, Pippi Șosețica și muuulți alții. Am o fată veselă, prietenoasă, sensibilă, iar asta și datorită Ligiei, la care ținem toți foarte mult. În concluzie, din septembrie vine și Pavel, mezinul, care abia așteaptă, că nu e total străin de lucrurile minunate ce se întâmplă pe acolo.

 Cu drag, Mama de Teodora și Pavel”

*”Imaginario este despre oameni frumoși pentru oameni frumoși. Este despre chipuri vesele, vesele, este cu multe chicote, cu tratamente șoc împotriva tristeții, cu îmbrățișări și emoții trăite intens. Am venit la Imaginario cu gândul clar să o ”vindec” pe Maia de timiditate. Nu știu cât s-a vindecat, dar sigur s-a molipsit de iubire pentru teatru, inspirată fiind de Ligia și ajutoarele ei. Mi-aș dori să mai fiu și eu copil.” Mama de Maia

*”Ne este foarte greu să exprimăm în puține cuvinte cât de mult ne place Imaginario. Sigur, merge doar copilul, dar suntem în egală măsură fascinați și noi, ăi mai mari. Pentru Andreea a fost diferența de la un copil mereu cu capul în jos, introvertit, cu dificultăți în a-și face prieteni noi, la unul care și acum, după trei stagiuni, ne lasă mască atunci când e pe scenă, plină de viață și de idei și cu multă încredere în ea. Cred că, pe scurt, cel mai important pentru noi este că Ligia ne-a ajutat să o descoperim mai bine pe fetița noastră. Și să începem să vă spunem cât o iubim pe Ligia și cât e de minunată cu copiii, acasă îi spunem ”Ligia noastră de poveste”, asta pentru că nu sunt prea multe diferențe între ea și un personaj fermecat de basm” Mama de Andreea

*”Mie îmi place la teatru pentru că acolo pot să socializez, să îmi fac prieteni noi, să îmi îmbunătățesc memoria. Scenariile nu sunt grele și jocurile sunt distractive. La cursuri ne simțim bine pentru că nu sunt atâtea reguli ca la școală. La școală profesorii sunt autoritari și impun multe lucruri, dar la teatru suntem liberi să facem tot ce vrem” (Ovi, 10 ani)


* ”Lecțiile de actorie la Imaginario. Mă întrebam cine mai desface, analizează, studiază textul în ziua de astăzi. Ligia lucrează astfel cu copiii, iar asta îi ajută în atenția la detalii, în profunzimea trăirilor și pune în valoare ceea ce astăzi e cufundat în ignoranță: imaginația.” (Mama de Sînziana)

* ”Teo nu e nici timid, nici introvert... nu m-as fi gandit ever ca are nevoie sa antrenam anumite competente cu lectii de teatru, noi am ajuns la Ligia doar pentru ca mergea partenera de dans, am zis sa mai aiba si ei o activitate impreuna - sa sudam echipa, sa munceasca cu drag impreuna... La lectiile de teatru am gasit atata lumina si caldura ca nici nu mai concepem acum sa intrerupem, e de la sine inteles ca vom continua. Pe Teo cand il intrebi daca vrea sa continue raspunde ridicand din sprancene "Daaa!" (si citesti pe fata lui, "ce intrebare mai e si asta?")  Teo cu sufletelul lui mare, mare si plin de da p-afara isi gaseste aici la Imaginario momente de bucurie maxima. Abia astept urmatorul spectacol din Decembrie.” (Mama lui Teo):)


 

Vă așteptăm cu mare drag,

Ligia Toniță 

Video:
VEZI VIDEO
Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy