Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Curs de actorie cu Imaginario 2017- 2018. Modulul I

judetul : Bucuresti
3 - 6 ani;   6 - 12 ani;   peste 12 ani;  

Compania de teatru IMAGINARIO

Adresă:
str Ionescu Gion13A (zona Udriste)
Cale acces:
tramvaiele 40, 56
Date contact:
0727059590, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Actorie

                Pe 16 septembrie Imaginario deschide ușa, geamurile, ochii, pentru un nou an de explorări în arta curioasă a teatrului. Se face anul unsprezece și sperăm să ne apropiem de miez (că și-al zilei și al nopții fac casă bună) cu fiecare oră petrecută împreună. Așa eram la 9 ani:                    Am lucrat la peste 50 de spectacole, construite pe texte dragi copiilor, ba pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia cu lumină”...), ba de năstrușnicii (”Habarnam și bagheta magică”, ”Pippi Șosețica”, ”Trei fapte bune la rând”, ”Iar am necazuri, copii!”, ”Bomboana educativă”, ”La drum, Apolodor”, ”Mai departe de hârțoagă”, ”Ludice”, ”Țara celor o mie și una de mendre”, ”Cutia cu vise”, ”Ziua când a fugit Somnul”...), ba muiate în energia poveștilor nemuritoare (”O poveste cu scufiță”, ”Cine-i mai frumoasă?”, ”Motanul încălțat”, ”Dumbrava minunată”, ”Fetița care s-a jucat cu foarfeca în cartea cu povești”, ”Iedul cu trei capre”). Tot așa a crescut și dragul copiilor pentru lumea cărților. Căpătând o anume profunzime în explorarea personajului, numai bine se așază ea și-n viața personală, că doar nu se poate abține. Înfăptuind o lucrare colectivă, Imaginario s-a arătat ca minunat prilej de socializare. Fără mare efort, copiii învață să -și asume responsabilități, să tolereze, să dăruiască, să își găsească vocea, să-și exprime emoțiile. Învață că în artă nu se trișează, că nu poți convinge publicul decât fiind sincer cu tine. Iar plăcerea de a crea, de a  imagina ne țin suflul proaspăt, departe de pericolul de a ne transforma în automate cu zâmbet de porțelan sau în vânători de succes.
Modulul I va ține 13 ședințe, din 16 septembrie, până pe 15 decembrie. Întâlnirile sunt săptămânale și durează 1h30min plus 30 minute pentru joacă - dixit, scrabble, ubongo etc (opțional). Ședința pentru 4-6 ani ține 1h plus 30min joacă.O ședință de actorie va cuprinde la noi lucru pe text, improvizație, jocuri și exerciții de creativitate, concentrare, atenție, dezinhibare și adaptare la lucrul în echipă. 


Programul arată astfel: 

sâmbătă - 10,oo- 11,oo (4-6 ani); 11,3o - 13,oo (9-11 ani- grupă închisă!), 13,3o - 15,oo (7-9 ani)

duminică - 10,oo - 11,3o (10-12 ani); 12,oo - 13,3o (13-16 ani)

luni  - 16,3o - 18,oo (8-10 ani)

marți - 16, 3o - 17,3o (4-6 ani)

vineri - 16, 3o- 18,oo (9-11 ani)


Sedințele din timpul săptămânii sunt flexibile până se competează grupa (suntem dispuși să schimbăm ora și ziua, în funcție de disponibilitatea copiilor).


Plata cursului (580lei) se face în două rate egale de 290 de lei (prima ședință și a șasea). Frații vor plăti două rate egale de 240 lei, la fel ca și cei de 4-6 ani.


Adresa: Ionescu Gion 13A (zona Udriște)


Spectacolul de final de modul va fi în luna decembrie, după cum v-am obișnuit, la Teatrul de Artă București. Așteptăm înscrieri la 0727 059 590 sau pe mail ligia_tonita@yahoo.com până pe 8 septembrie. 


Spectacolul va cuprinde și elemente de dans contemporan, pregătite cu carismatica de-acum prietenă a copiilor, Beatrice Tudor.                   

Mulțumesc cu drag părinților pentru testimonialul scris cu inimă caldă:


* ”Ce a însemnat pentru noi cursul de actorie? Emoții, prieteni noi, joacă, magie și...multă bucurie. Am învățat că să ai emoții e un lucru bun și că atunci când emoțiile sunt prea mari, putem să le ascundem în personaj. Cum? Eu nu știu, dar ele au aflat și asta e important. Și încă ceva: fetele au spus că Ligia e ca ”un personaj de poveste” care înțelege totul. Așa că mergem înainte” Mama de Maia și Sara


* ”Imaginario ăsta al tău a făcut minuni pe sufletele copiilor, învățându-i jocul, bucuria, prietenia, încrederea, emoția reprezentației. Ce să mai zic, i-a făcut să-și simtă sufletele dansând și cântând. Pentru la anul venim de pe acum cu amenințarea că ”nu scăpați de noi”! Cu toată dragostea și mult duios respect vă îmbrățișez, Mama de Alexandra.


*”Pe Ligia am cunoscut-o cu ceva vreme în urmă,la recomandarea unei prietene - mămică de doi feți frumoși. Se cădea ca și Cosânzeana noastră să ajungă acolo...la copii, la umbre, la păpuși, la replici, la dans, la stat pe canapea, la stat față în față, cu ei, cu sine, cu ea, făcătoarea de curs de teatru și nu oricum și oricare, ci Imaginario! De atunci, e simplu, când participăm, când recomandăm cursul. Sunt ani deja și tot repet că ea și teatrul ei, Ligia și Imaginario, știu să facă din aripile Ilenei Cosânzenei noastre, zbor! Mulțumim” Mama de Ileana


* ”Fetița mea, Teodora, a făcut cunoștință cu Imaginario (pe atunci Momo) în aprilie 2012. De atunci, Teodora este una dintre mai micii prieteni ai Ligiei: cu Ligia a râs, a învățat, a prins culori de curcubeu și... a crescut. Aici a întâlnit prieteni de toate vârstele, a aflat despre Apolodor și prietenii lui, despre Momo și Casiopeea, Pippi Șosețica și muuulți alții. Am o fată veselă, prietenoasă, sensibilă, iar asta și datorită Ligiei, la care ținem toți foarte mult. În concluzie, din septembrie vine și Pavel, mezinul, care abia așteaptă, că nu e total străin de lucrurile minunate ce se întâmplă pe acolo. 

Cu drag, Mama de Teodora și Pavel”


*”Imaginario este despre oameni frumoși pentru oameni frumoși. Este despre chipuri vesele, vesele, este cu multe chicote, cu tratamente șoc împotriva tristeții, cu îmbrățișări și emoții trăite intens. Am venit la Imaginario cu gândul clar să o ”vindec” pe Maia de timiditate. Nu știu cât s-a vindecat, dar sigur s-a molipsit de iubire pentru teatru, inspirată fiind de Ligia și ajutoarele ei. Mi-aș dori să mai fiu și eu copil.” Mama de Maia


*”Ne este foarte greu să exprimăm în puține cuvinte cât de mult ne place Imaginario. Sigur, merge doar copilul, dar suntem în egală măsură fascinați și noi, ăi mai mari. Pentru Andreea a fost diferența de la un copil mereu cu capul în jos, introvertit, cu dificultăți în a-și face prieteni noi, la unul care și acum, după trei stagiuni, ne lasă mască atunci când e pe scenă, plină de viață și de idei și cu multă încredere în ea. Cred că, pe scurt, cel mai important pentru noi este că Ligia ne-a ajutat să o descoperim mai bine pe fetița noastră. Și să începem să vă spunem cât o iubim pe Ligia și cât e de minunată cu copiii, acasă îi spunem ”Ligia noastră de poveste”, asta pentru că nu sunt prea multe diferențe între ea și un personaj fermecat de basm” Mama de Andreea


*”Mie îmi place la teatru pentru că acolo pot să socializez, să îmi fac prieteni noi, să îmi îmbunătățesc memoria. Scenariile nu sunt grele și jocurile sunt distractive. La cursuri ne simțim bine pentru că nu sunt atâtea reguli ca la școală. La școală profesorii sunt autoritari și impun multe lucruri, dar la teatru suntem liberi să facem tot ce vrem” (Ovi, 10 ani)


* ”Lecțiile de actorie la Imaginario. Mă întrebam cine mai desface, analizează, studiază textul în ziua de astăzi. Ligia lucrează astfel cu copiii, iar asta îi ajută în atenția la detalii, în profunzimea trăirilor și pune în valoare ceea ce astăzi e cufundat în ignoranță: imaginația.” (Mama de Sînziana)


 

 

Vă așteptăm cu mare drag,

Ligia Toniță &Imaginario

                       

Video:
VEZI VIDEO VEZI VIDEO
Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită la un curs special de  Robotică și...

QUEST MISSION

La  Quest Mission  esti  eroul  unei povesti misterioase si plina de aventura! Vino sa traiesti pe viu ceea ce pana acum doar...

Vacanta de vara pentru copii si...

CAI – TIMP IMPREUNA – INCREDERE – ECHITATIE – NATURA – FAMILIE Aceasta este promisiunea Potcoava Mountain Hideaway...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy