Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Curs Dans Bollywood

judetul : Iasi
parinti;  

Happy Life Center

Adresă:
Str. Fierbinte, nr.4 (langa sediul Politiei Rutiere din Centrul Civic)
Cale acces:
Centrul Civic, tramvai 1,7,8,9, 13, autobuz 28,42,43,46.
Date contact:
0720044058, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Dansuri
Cursuri părinţi » Cursuri părinţi

Cursul se adreseaza adultilor si se desfasoara sambata, de la 18.00-20.00 la Happy Life Center.
Pret abonament 8 ore/luna-100 ron.
Coregraf: Lavinia Raileanu.Orice forma de dans ne invata ceva despre lume, despre noi. Dansul indian este o artă deosebită, el cere o coordonare perfectă între posturile corporale, expresia facială, avalanșa mișcărilor și voce. Pentru că de cele mai multe ori, dansatoarea indiană este și actriță și cântăreață, susținând povestea dansului respectiv prin gesturi ale mâinilor și priviri sugestive.
Dintre beneficiile practicarii dansului indian se pot aminti: 
-se obtine o silueta amorfa, delicata si feminina;
-se tonifica si modeleaza musculatura (datorita miscarilor de intensitate mica si medie, precum si posturilor imobile, fara suprasolicitarea aparatului cardiovascular). Posturile joase combinate cu desele modificări de nivel ale corpului în timpul dansului duc în principal la tonifierea și evidențierea mușchilor fesieri, abdominali și ai musculaturii coapselor. Fapt foarte important, mușchii gambelor nu sunt suprasolicitați, evitându-se astfel dezvoltarea unor gambe masive, inestetice și de nedorit pentru orice femeie.
-mentinerea sanatatii coloanei vertebrale și a articulațiilor. Aceleași seturi de mișcări lucrează pentru suplețea mușchilor lombari și dorsali, având în același timp un efect deosebit pentru cartilajele intervertebrale. Practic, se poate afirma fără niciun fel de dubiu ca dansul indian protejează coloana vertebrală de accidentări cauzate de mișcări bruște și asigură în același timp suplețea sa, chiar și la vârste înaintate. Altă zonă cu probleme pentru societatea modernă, aflată într-o continuă sedentarizare, este „centura“ abdominală la care se adăuga cumulul crescut de kilograme din această zonă. S-a constatat că seturile de mișcări asemănătoare celor din Belly Dance, des întâlnite și în dansul indian, acționează eficient pentru remedierea acestei probleme inestetice pentru orice femeie. Pe de altă parte, beneficele mișcări acționează ca un masaj pozitiv asupra viscerelor și organelor interne. Totul pentru a regăsi deopotrivă sănătatea și frumusețea ideală.
(Informatii preluate de pe https://inlovedindia.wordpress.com/2010/12/17/dansul-indian-pasiune-talent-si-sanatate/)

 

adresa: Str. Fierbinte, nr.4 (langa sediul Politiei Rutiere din Centrul Civic)

Video:
VEZI VIDEO
Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy