Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Animale ocrotite

judetul : Bucuresti
6 - 12 ani;   peste 12 ani;  

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”

Adresă:
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1
Cale acces:
metrou (magistralele M1 si M2): stația “Piața Victoriei”
Date contact:
0213128826, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Dezvoltare personală, Cultură generală, Stiinta

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere „Animalele ocrotite”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 15 iulie 2019. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15, în Sala Atelier de la etajul Muzeului.

 

Auzim adesea despre specii periclitate, specii protejate, despre necesitatea de a ocroti aceste specii și despre dificultățile întâmpinate de cei angajați în apărarea viețuitoarelor. Peste tot pe planeta noastră și, bineînțeles în România, problema protecției naturii este de primă importanță. Speciile de animale sunt extrem de importante în acest context, multe dintre ele fiind considerate indicatori ai sănătății ecosistemelor, adică prezența lor arată că, în zona respectivă cel puțin, natura e încă sănătoasă, nu a fost grav afectată de activitățile omului, iar dispariția lor, în schimb, indică probleme grave.

 

În acest modul al Școlii de Vară, tinerii cursanți vor afla de ce unele specii de animale ajung să aibă nevoie de ocrotire, care sunt cauzele, determinate de activitatea omului, care împing animalele în situația de a fi periclitate și de a avea nevoie de protecție. În cadrul unor lecții interactive, iar apoi prin jocuri, copiii vor face cunoștință cu speciile ocrotite din fauna României - de la croitorul de fag sau fluturele de foc la asprete, pelicanul comun, țestoasa de baltă sau râsul. Se va discuta apoi în ce constă ocrotirea de care au nevoie aceste animale din partea omului si ce putem fiecare dintre noi face pentru a le oferi aceasta protectie. Daca iubim animalele, sa incercam sa le si aparam - acum au nevoie de aceasta mai mult ca oricand!

 

Modulul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare este de 180 lei/copil/modul sau 320 lei/2 frați/modul, respectiv 320 lei/copil/2 module.

Sponsor: MOL România

Parteneri: DaVinci Learning, Editura Art

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.

 

Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy