Peste 12000 abonati la site
Zilnic apar cursuri noi. Te aşteptăm şi mâine pentru a vedea noutăţile.
PARTENER STRATEGIC
Ascultă LIVE Itsy Bitsy

Şcoală de vară de Jurnalism pentru adolescenţi (8-12 iulie)

judetul : Bucuresti
peste 12 ani;  

Fundatia Calea Victoriei

Adresă:
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei
Cale acces:
Metrou Universitate sau Piața Romană
Date contact:
0213213022, e-mail, website
Categorie
Cursuri copii » Dezvoltare personală, Multimedia, Altele

Cum știi dacă vrei să te faci jurnalist și care sunt pașii de făcut dacă vrei să ajungi acolo? Afli de la cineva care deja lucrează de mulți ani în domeniu, la Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți organizată de Fundația Calea Victoriei în perioada 8-12 iulie, zilnic, de la 16.30 la 18.00.

Jurnalista Julia Nagy, lectorul atelierului, îți arată cum identifici sau generezi subiecte interesante pentru ceilalţi, cum construieşti un story şi cum îl livrezi ca să fie atractiv pentru publicul tău. Înveţi să selectezi şi să verifici informaţia – ce e important pentru ceilalţi şi ce nu. Îţi dezvolţi creativitatea căutând unghiuri de abordare diferite.

La final vei şti să apreciezi puterea unui cuvânt, să creezi poveşti din Imagini şi să înţelegi impactul Sunetului, ca să-l foloseşti cât mai bine în materialele tale. Vei face şi exerciţii, ca să te obişnuieşti cu rolul de povestitor şi poate chiar să descoperi dacă ţi s-ar potrivi o carieră de jurnalist.

Fiecare atelier se va încheia cu o temă care va ghida participantul spre story-ul pe care-l va scrie/realiza la finalul cursului.

1. Scurtă istorie a storytelling-ului. Ce este un news story? How to? – Cum începi un story? Legătura dintre ascultător şi povestitor.

2. Cum construim un story: procesul de la I(dee) la T(ext). Cum extragem subiectul: observi, documentezi, alegi. Tehnici de storytelling.

3. Cum construim conţinutul. Cum funcţionează arcul narativ. Rolul Detaliilor. Cum conturăm personajele.

4. De la scris la imagine şi sunet. Cum construieşti story-uri în funcţie de formatul de difuzare.

5. Follow-up. Cum continuă povestea? Cum se transformă un detaliu într-o nouă poveste. Discuţii pe exerciţii practice realizate de participanţi.

Taxa de participare este de 350 de lei, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro. Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți are loc la sediul fundației: str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, București.

Locaţie pe hartă:
Vizualizare hartă mărită
Comentarii:

CURSURI RECOMANDATE

Gimnastica aerobica pentru copii

Academia Campionilor ofera cursuri pentru copii (4-16 ani) de gimnastica aerobica, majorete cu pompon, Fitkid. Abonamentul lunar acopera 2...

Robotica si Programare La Muzeul...

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”  și  ȘCOALA IT  vă invită in fiecare sambata cu doua noi cursuri:...

Robotica, Programare si...

    Va asteptam pe site-ul www.scoalait.ro unde poti vizualiza filmulete cu si despre roboti si nu numai.    Totul...

în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy